-->
Can't find what you're looking for? Try Google Search.
Google
 

Monday, March 23, 2009

How to Get More Sleep When Working Overnights..;-)



Semalaman saya tak tidur untuk menyiapkan "assignment", yang sudah lama tak disiapkan. Sudah hampir seminggu saya bertungkus-lumus menyediakan bahannya akhirnya saya mampu untuk tersenyum lebar, hati saya puas walaupun hanya sempat tidur hanya satu jam sahaja.

Pagi-pagi lagi saya dah bergerak ke Pejabat, untuk membentangkan "assigment" tersebut...Saya rasa macam mimpi dan terawang-awang semasa drive tadi, maklumlah tak cukup tidur.Sampai kena hon...dek jejaka kacak ber BMW Isport...nak mengurat kot...( padahal.. lampu dah hijau pun masih tak jalan lagi...i'm sorry...hehehe)

Sampai office tepat jam 9.00, dah bermula meeting, dan nampaknya saya berjaya membuat pembentangan "assigment" tersebut dengan bergayanya....cehhh....

.... Dah boss dok senyum-senyum lepas meeting..kira okey lah tu...lagi okey bila saya minta "excuse", Nak rehat dia bagi "green light"....haa apa lagi start kereta terus ke Grand BlueWave Hotel, ambik bilik and tidor time.....sekarang dah pukul 11.00...okey lah.. saya nak tidor dulu...bye... ;-)

pesstt..takleh pi Hyatt , kang tak pasal-pasal tak jadi tidor....abih tu ramai sangat kenal., kang dituduh tidur, masa kerjer..(memang pun, tapi legal tau...)....kat eden garden pun takleh kang tak pasal-pasal pi shoppinglah pulak... ;-)

Read More...

Thursday, March 19, 2009

PPSMI and my VISA


My Friends....

This evening was nice and quiet. Just the way I like it. I spent the evening watching TV with my parents. Before then, obviously my sister drove me insane with her Algebra and Geometry homework. However, I am learning to be a lot more patient. I discovered that it is a lot easier for me to teach her more advanced math than the old elementary math..... (Is worth to learn Sciences and Math in English...Say Boleh to PPSMI.. ;-))

Maybe I just don’t think that simply anymore, mathematical nor in real life....Just see my growing debt credit limits.... ;-)

I am trying not to use my savings at all, and only use my credit card. ASAP is killing me, so I try to only use credit card for emergencies. It sucks not having an much income for this month and paying a bills. I see my savings slowly decreasing and it is giving me a bad migraine. Thank God I am going to get a cheque from my past assigments project...That’s like a 4 month’s salary worth.... ;-)

So be patient...don't used your credit card like a crazy..but im love to shopping with my friendly visa... ;-)

Read More...