-->
Can't find what you're looking for? Try Google Search.
Google
 

Friday, March 11, 2011

Lyrics Nobody-Wonder Girl (English Version)



You know I still love you baby
And it will never change (Saranghae)
CHORUS
I want nobody nobody but you
I want nobody nobody but you
How can I be with another
I dont want any other
I want nobody nobody nobody nobody

Why are you trying to
To make me leave you
I know what you're thinking
Baby why aren't you listening

How can I just
Just love someone else and
Forget you completely
When I know you still love me

Telling me you're not good enough
My life with you if just to tough
You know its not right so
Just stop and come back boy
How can this be
When we were meant to be

REPEAT CHORUS

Why cant we just just be like this cause
Its you that I need and nothing else until the end
Who else can ever make me feel the way I
I feel when I'm with you no one ever do

Telling me you're not good enough
My life with you is just to tough
You know me enough so
You know what I need boy
Right next to you is where I need to be

REPEAT CHORUS

I dont want nobody body
I dont want nobody body
Honey you know Its you that I want
Its you that I need why cant you see

REPEAT CHORUS

Back to the days when we were so young
And wild and free nothing else matters
Other than you and me so tell me why cant it be
Please lets live my life my way
Why do you push me away
I dont want nobody nobody nobody nobody
But You

Read More...

Tuesday, June 30, 2009

Want It, Need It





Mintaaaaaa..maafff... Saya hendak bagi alasan standard.....saya terlalu sibuk untuk mengupdated blog ini...terima kasihlah yang datang melawat tu..saya berjanji cuba untuk buat update sekerap mungkin...cewah.....

Lagi satu cerita hari tu saya janji nak sambung tapi tak bersambung-sambung juga...heheheheheh

So untuk hari ni, Just for sharing..ada banyak kebenaraan di artikel ini:-

Read this and let it sink in forever and ever.....

Interesting quote from the movie 'Why did I get married?'

In most cases, especially in relationships, you will only get 80% of what you NEED and you will hardly get the other 20% that you WANT in your relationship. There is always another person (man or women) that you will meet and that will offer you the other 20% which is lacking in your relationship that you WANT And believe me, 20% looks really good when you are not getting it at all in your current relationship.

But the problem is that you will always be tempted to leave that good 80% that you know you have, thinking that you will get something better with the other 20% that you WANT But as reality has proven, in most cases, you will always end up with having the 20% that you WANT and loosing the 80% that you really NEED and that you already had. Be careful in deciding between what you WANT and NEED in your life

Adultery happens when you start looking for what you don't have. 'Wow, this girl in my office is a real looker. But it's not her Wynona Rider features that got me. I'm crazy about her because she's also understanding, intelligent, tender - so many things that my spouse is not'

Somewhere along the way, you'll find a woman or a man who will be more charming or sensitive. More alluring. More thoughtful. Richer. Have greater sex appeal. And you will find a woman or man who will need you and pursue you and go loco over you more than your spouse ever did.

Because no wife or husband is perfect. Because a spouse will only have 80% of what you're looking for. So adultery takes place when a husband or wife looks for the missing 20%. Let's say your wife is melancholic by nature. You may find yourself drawn to the pretty clerk who has a cherry laugh no matter what she says: 'I broke my arm yes terday, Hahahaha . . ..'

Or because your wife is a homebody in slippers and pajamas, smelling of garlic and fish oil, you may fall for a fresh-smelling young sales representative that visits your office in a sharp black blazer, high heels, and a red pencil-cut skirt Or because your husband is the quiet type, your heart may skip a beat when you meet an old college flame who has the makings of a talk show host.

But wait! That's only 20% of what you don't have.

Don't throw away the 80% that you already have!

That's not all. Add to your spouse's 80% the 100% that represents all the years that you have been with each other. The storms you have weathered together. The unforgettable moments of sadness and joy as a couple. The many adjustments you have made to love the other. The wealth of memories that you've accumulated as lovers.

Adultery happens when you start looking for what you don't have.

But faithfulness happens when you start thanking God for what you already have.

But I'm not just talking about marriage.

I'm talking about life!

About your jobs.
About your friends.
About your children.
About your lifestyles.

Are you like the economy airline passenger that perennially peeks through the door of the first class cabin, obsessed with what he's missing? 'They have got more leg room! Oh my, their food is served in porcelain! Wow, their seats recline at an 80% angle and they've got personal videos!'

I guarantee you'll be miserable for the entire trip! Don't live your life like that. Forget about what the world says is first class. Do you know that there are many first class passengers who are miserable in first class -- because they are not riding in a private Lear Jet?

The main message??? So....ermmmm..... Lu fikirlah sendiri.....

Read More...

Tuesday, April 28, 2009

Bukan Cinta Biasa - Siri 1



Bersawang dah blog ni..;-). Kasihan kamu orang, minta saya kemaskini cepat-cepat, blog ni. Sebenarnya, saya dalam keadaan kurang memuaskan. Cuaca di Kuala Lumpur amat panas. Bagaimana ya, orang KL hidup? Serasanya di Johor Bahru ini lebih sejuk dari Kuala Lumpur, sebenarnya saya ingin mengatakan, keadaan "hometown saya ni lebih nyaman dan tenteram... ;-)!

What...!! Apa yang kau merepek ni rita...???? Mari saya ceritakan apa yang berlaku.

Terasa sedih hati ini...cewah...., bilamana tak ramai orang tahu saya datang. Jauh pula tu. Tersesat lagi...ih...ih...ih... Apapun, hari Khamis lepas saya bertolak ke Kuala Lumpur, seperti biasa menggunakan pesawat MAS Mh bla...bla....(malas nak drive) wargh.....sampai kat KLIA tiada yang jemput....(bukan apa ni misi rahsia, kawan-kawan taktahu ni...sendiri cari penyakitlah ni...heheheh)

Tiket pergi dan balik sudah pun dibeli....semangat untuk menghadirkan diri dalam perjumpaan reunion sahabat sekuliah, memang ditunggu-tunggu...maklumlah....dengan harapan,majlis kali ini akan mengubah persepsi saya mengenai sesetengah orang, lagipun inilah teman-teman lama tempat saya berdiskusi, mentelaah pelajaran,bertukar pendapat, berbual, berkenalan dan sebagainya. Semangat mesti tinggi bukan?

Saya menginap di , Cititel, Midvalley......Tiada kenalan kat hotel ni, ini yang leceh....maka terpaksalah melabur sejumlah wang gaji bulan lepas kat hotel ni...bukan apa ini sahaja hotel yang agak strategik dengan shopping mallnya hehehehheh...

Malamnya,saya ambik teksi, untuk ke Bukit Bintang..., saya berjalan-jalan, seorang diri menyusur kaki lima Bukit Bintang. Orang memang ramai, tetapi, dari Timur Tengah paling ramai. Sampaikan penanda jalan menggunakan bahasa Arab, ada kafe siber menggunakan bahasa Arab, dan kedai yang menjual hidangan timur tengah..sahlah Bukit Bintang, ni syurga untuk PAk Arab dan Mak Arab sekeluarga.....

Disini, banyak ragam manusia yang dapat ditonton. Dari yang selekeh-seselekehnya, sehingga yang kemas-sekemasnya. Lagi satu, menjelang tengah malam, saya lihat ramai perempuan berhalkum di kawasan ini. Bagi kamu mungkin biasa. Tetapi, bagi saya, kalau boleh berjalan terang-terangan tanpa segan silu, ia amat menakutkan! Abih tu buatpalah kau berjalan sorang-sorang kat situ Rita....???? hheheheh gatal kaki ni....

Letihlah pulak, teringin nak call kawan, pi makan-makan...tapi sabar....takyah nak kecoh-kecoh...esok perjumpaaan baru lah suprise....!!!

Pelita Nasi Kandar.....

REUNION Tak rasmi...hehehh

Lokasi tempat perjumpaan pun masih samar-samar...ni kira hentam jer ni ikut kaki...heheheh...

Jadi saya pagi-pagi lagi dah ambil LRT untuk ke KLCC.....Diberitahu,oleh akak dalam LRT tadi tu, bahawa, saya perlu meneruskan perjalanan, apabila keluar dari Stesen LRT KLCC. ...

Ya, saya harus berjalan terus, tanpa menoleh kiri dan kanan. Dikatanya lagi, kamu akan nampak binaan bangunan yang sedang dalam "pembuatan". Ya saya nampak...... dan saya harus teruskan jua perjalanan ini. namun, saya berjalan ke Jalan P Ramlee. Melilau mencari Bangunan Getah Malaysia, gagal dijumpai. Hampir sejam berjalan-jalan, berpusing mencari restoran tersebut.

KLCC sudah ditawaf dua kali. Lutut, betis, dan peha terasa begitu sengal. Amat sengal....Serasa tak mampu berjalan lagi....nilah akibat malas hendak bertanya....

Pikir punya pikir, saya terpaksa menelefon Julia...

"Hello ..Julia.... Rita ni..."

"Hai Rita...alahai rugi kau tak datang KL ni...ramai yang hadir..."

"Alahai aku dah memang rugi ni...rugi tenaga...kak oiiii...aku sesat ni..."

"Sesat...?? Kau kat mana ni Rita...???"

"aku kat KLCC ni dah berpusing-pusing banyak kali, masih tak jumpa..."

"Wahhh...!!! Kau kat Kl...heheehe"

"Syuuuu...jangan bising....aku nak bagi suprise...tapi rupanya aku yang kena suprise...hahahha"

"Okey....takpa kau tunggu situ nanti aku suruh orang jemput...."

Pendek cerita......telah lima belas minit aku dok melilau kat pancuran air KLCC....tiba-tiba terdengar suara memberi salam....!!! yang macam serasi jer bunyinya...adakah...?? mungkin tidak...?? Ahhhh, lalu aku menoleh kearah suara tersebut sambil menjawab salam....

Haahh...fendi...!!!! jangkaan ku benar...jejaka yang berdiri dihadapan ku ini...ialah...bekas teman lelaki ku....emmmm memang bukan cinta biasa....!!!

Ergghhh.. jaga kau Julia.....bisik hati kecil ku.....

Bersambunglah pulak.......;-)

Read More...

Monday, March 23, 2009

How to Get More Sleep When Working Overnights..;-)



Semalaman saya tak tidur untuk menyiapkan "assignment", yang sudah lama tak disiapkan. Sudah hampir seminggu saya bertungkus-lumus menyediakan bahannya akhirnya saya mampu untuk tersenyum lebar, hati saya puas walaupun hanya sempat tidur hanya satu jam sahaja.

Pagi-pagi lagi saya dah bergerak ke Pejabat, untuk membentangkan "assigment" tersebut...Saya rasa macam mimpi dan terawang-awang semasa drive tadi, maklumlah tak cukup tidur.Sampai kena hon...dek jejaka kacak ber BMW Isport...nak mengurat kot...( padahal.. lampu dah hijau pun masih tak jalan lagi...i'm sorry...hehehe)

Sampai office tepat jam 9.00, dah bermula meeting, dan nampaknya saya berjaya membuat pembentangan "assigment" tersebut dengan bergayanya....cehhh....

.... Dah boss dok senyum-senyum lepas meeting..kira okey lah tu...lagi okey bila saya minta "excuse", Nak rehat dia bagi "green light"....haa apa lagi start kereta terus ke Grand BlueWave Hotel, ambik bilik and tidor time.....sekarang dah pukul 11.00...okey lah.. saya nak tidor dulu...bye... ;-)

pesstt..takleh pi Hyatt , kang tak pasal-pasal tak jadi tidor....abih tu ramai sangat kenal., kang dituduh tidur, masa kerjer..(memang pun, tapi legal tau...)....kat eden garden pun takleh kang tak pasal-pasal pi shoppinglah pulak... ;-)

Read More...